Amer Anglès La Cellera de Ter La Selva Societat

Amer, Anglès i La Cellera formaran part d’un projecte que incentiva les bones pràctiques ambientals i el turisme sostenible

vies verdes amer anglès cellera

Foto de família de la presentació del projecte ‘Vies verdes pel clima’. Imatge cedida a l’ANC per la Diputació de Girona

La Diputació de Girona ha presentat el projecte ‘Vies verdes pel clima’. L’objectiu principal del programa és reduir la petjada de carboni que produeixen els usuaris de les vies verdes, com la dels establiments del sector de la restauració. Amb el suport de Coca-Cola, del Consorci de les Vies Verdes, d’Ecoembes, Ecodes i de la Federació d’Hostaleria de Girona, juntament amb el de la Diputació, aquest projecte arriba a les comarques gironines. Ho fa amb una primera fase pilot en què es duran a terme dues accions: una destinada a usuaris i l’altra a restauradors.

D’una banda, el projecte busca abordar la gestió sostenible d’envasos mitjançant el reciclatge. També vol conscienciar als usuaris de les vies verdes de la importància de la conservació de l’espai natural. En aquest sentit s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en onze municipis gironins al llarg de la ruta Olot-Girona de les vies verdes. Entre aquests municipis hi trobem els pobles selvatans d’Anglès, Amer i La Cellera de Ter.

Paral·lelament, 47 establiments d’hostaleria propers a la ruta s’han unit al projecte amb el compromís de desenvolupar bones pràctiques ambientals. A tots aquests establiments se’ls hi ha calculat la petjada de carboni que generen. Així, cada un és conscient del seu impacte en l’entorn i pot establir les mesures necessàries per esdevenir més sostenible. Aquesta iniciativa es troba en el marc del programa ‘Hostaleria pel clima’, impulsat per Coca-Cola i desenvolupat per Ecodes.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*