Caldes de Malavella La Selva

Caldes deixa enrere 16 anys de barracons amb l’estrena del nou institut

Els alumnes de Caldes de Malavella han estrenat el nou institut.

Els alumnes de Caldes de Malavella han estrenat el nou institut. Foto: Marina López/ACN

El començament del curs escolar d’enguany a Caldes de Malavella és especial. La població diu adéu a 16 anys de barracons que fins ara han allotjat els alumnes de secundària mentre no s’ha desencallat la construcció del nou institut. Avui, aquest equipament és una realitat i permet acollir un total de 320 alumnes en tres línies d’ESO.

La directora, Montse Mitjans, ha explicat que el nou edifici permet ordenar millor els accessos dels alumnes, sobretot tenint en compte la normativa de la covid-19 en què s’han de diferenciar les portes per on entra cada grup per evitar contagis. El nou edifici ha costat 3,8 milions d’euros i està situat al costat de l’escola de la Benaula.

L’equipament compta amb tres parts diferenciades: per una banda l’espai per l’administració amb 406,53 metres quadrats, l’aulari de 2.369,33 metres quadrats, i l’espai del vestíbul de 59,01 metres quadrats.


Publicitat

Setze anys en barracons

El nou institut ha comportat deixar enrere els barracons que han acollit el centre. Al principi estaven en uns mòduls situats on a dia d’avui hi ha el nou edifici. Durant onze anys aquell espai va ser la seu de l’institut de Caldes. Ara fa cinc anys, però, amb la inauguració de l’escola de la Benaula -que està just al costat de l’institut- els estudiants de secundària es van traslladar als mòduls que van deixar lliures els alumnes de primària.

El Departament d’Educació ha invertit 3,8 milions d’euros en la construcció d’aquest edifici. L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha aportat 500.000 euros que provenen de la venda d’una parcel·la a la zona del Golf, segons ha explicat l’alcalde Salvador Balliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*