Maresme Mataró Portada

Manifestació a Mataró per reclamar més seguretat després de l’agressió sexual de la setmana passada

Manifestació Mataró

Primer pla de la manifestació a Mataró en contra d’una agressió sexual. Foto: Albert Segura Lorrio/ACN

La policia local de Mataró ha xifrat en 600 les persones que s’han manifestat aquest dilluns al vespre pels carrers de la capital del Maresme per reclamar més seguretat després de l’agressió sexual que va patir una veïna del barri de Cerdanyola la setmana passada. Els fets van tenir lloc el passat dimecres cap a les sis de la matinada però no es van conèixer fins dissabte. Des de l’associació de veïns reclamen una actuació legal contundent contra els agressors i que l’Ajuntament incrementi la vigilància al barri perquè aquest cas, el primer d’aquestes característiques que es recorda, no es repeteixi.

La manifestació ha sortit de la plaça Illa Cristina i ha acabat a l’Ajuntament, on hi ha intervingut l’alcalde, David Bote, que, interpel·lat, s’ha compromès a treballar amb el veïnat per trobar solucions.

“Volem demostrar a tota la ciutat que no compartim aquest comportament al barri, aquest ha de ser el primer i últim cop que passa”, ha dit el president de l’Associació de Veïns, Bangaly Toure. Denuncia, a més, que hi ha sensació d’inseguretat al barri, una situació que s’ha fet notar al llarg de la concentració, amb crits que s’han fet sentir a la porta mateix de l’Ajuntament.


Publicitat

“Hem demanat més presència policial, més educació en igualtat i més sensibilització davant d’aquesta problemàtica social que no és només contra les dones, tots hem de sumar esforços, i s’ha demostrat que no n’hi ha prou amb el que ja es fa”, afegeix la vicepresidenta del col·lectiu, Raquel Fernàndez. Un fet que amoïna és que l’agressió no va tenir lloc en cap entorn determinat, com ara el de festa: “Era un dimecres a primera hora del matí”, destaca Fernàndez.

Un cop a l’Ajuntament, el col·lectiu ha reclamat la intervenció de l’alcalde, David Bote, que finalment ha baixat a la porta on es duien a terme els parlaments dels convocants. El batlle ha atès les demandes, centrades sobretot en la seguretat i on s’ha pogut sentir el crit de dimissió per part d’algun dels presents.

“Cap agressió pot quedar sense resposta, cal un comportament ferm per erradicar la violència de gènere, independentment de la seva forma”, ha assenyalat Bote. L’alcalde s’ha compromès amb els veïns a treballar conjuntament per trobar solucions davant de la situació d’inseguretat que han denunciat els veïns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*