La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del dijous 03/06/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Els ajuntaments de Calella, Pineda i Malgrat i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva treballaran de forma conjunta en quatre projectes relacionats amb la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus.
L’objectiu és poder accedir al finançament europeu a través dels fons Next Generation 2021/2027 que la Unió Europea ha creat per reparar els danys econòmics i socials provocats per la Covid-19.

-Els més petits dels Castellers de l’Alt Maresme, popularment coneguts com els Maduixots, tornaran als assajos aquesta setmana. L’activitat es farà a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar seguint els protocols del Procicat. Els Castellers de l’Alt Maresme no havien tornat a assajar des del març de 2020, amb les primeres mesures de prevenció contra la pandèmia.
Ara, amb la millora dels indicadors, l’entitat s’ha plantejat la tornada als assajos en grups petits, de menys de 20 persones.


Publicitat

-Les obres de l’Institut de Caldes de Malavella avancen a bon ritme i estaran enllestides a finals del mes de juliol. D’aquesta manera, el nou equipament es podrà posar en funcionament el curs vinent, tal com han explicat els responsables de l’empresa constructora en una visita d’obres que s’ha fet aquest dimecres.
El cost final ha estat de 3.800.000 euros dels quals l’Ajuntament aporta 500.000 a fons perdut, uns diners que s’han finançat amb la venda d’una parcel·la de la zona PGA.

-A la Regió Sanitària de Girona, a la que pertanyen els municipis de la Selva i l’Alt Maresme, s’estima que hi ha prop d’un miler de casos que pateixen esclerosi múltiple. I cada any es detecten entre 35 i 40 casos nous. Des de l’inici de la pandèmia, s’han detectat 63 persones que han donat positiu en covid-19 i que tenien aquesta malaltia, l’esclerosi. El 70% d’ells han estat simptomàtiques, però amb un quadre lleu de contagi. Des de l’Hospital Trueta han administrat 520 vacunes de la marca Moderna a aquest col·lectiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*