La Selva Portada Sils Societat

Condemnen a 26 anys i 9 mesos de presó el parricida de Sils

El parricida de Sils al judici del cas

El parricida de Sils al judici del cas. Foto: Marina López – ACN

L’Audiència de Girona ha condemnat a 26 anys i 9 mesos de presó el parricida de Sils. La sentència recull el veredicte del jurat popular que va declarar l’acusat culpable d’assassinat agreujat, falsedat en document mercantil i estafa continuada a la Seguretat Social.

El tribunal conclou que el matí del 9 de novembre del 2017 va matar la mare al domicili familiar de la urbanització Vallcanera de Sils per ocultar que havia demanat un crèdit de 13.000 euros al seu nom i que va decidir amagar el cos embolicat en plàstic en una habitació de la casa per poder continuar cobrant la pensió de viduïtat de la víctima. Els Mossos van localitzar el cos el 31 d’agost del 2018, després que les amigues denunciessin la desaparició de la dona.

La sentència el condemna a 25 anys de presó per assassinat en concurs medial amb el frau a la Seguretat Social amb l’agreujant de parentiu i a 1 any i 9 mesos de presó i 1.620 euros de multa pel delicte de falsedat el document mercantil. En concepte de responsabilitat civil, el condemnat haurà d’indemnitzar el seu germà amb 15.000 euros i a la Tresoreria de la Seguretat Social amb 9.319,3 euros pels diners de la pensió que es va embutxacar. L’Audiència absol el Banc Sabadell com a responsable civil subsidiari perquè entén que no s’ha provat que l’entitat va superar el termini legal sense comprovar que la víctima era viva.


Publicitat

La sentència també subratlla que el jurat popular no es va creure la versió de l’acusat, que sostenia que va matar la mare per accident quan li va tapar la boca “perquè callés”. També van descartar que col·laborés amb la justícia quan va reconèixer ser l’autor del crim perquè la investigació, un cop descobert el cos, ja apuntava cap a ell com a sospitós.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*