Economia La Selva Portada

La Selva ha perdut més de 400 empreses per la crisi de la Covid

La Selva ha perdut més de 400 empreses per la crisi de la Covid

Clients a la terrassa de l’hotel Montecarlo de Roses. Foto: Xavier Pi/ACN

La pandèmia ha fet desaparèixer un 6,7% de les empreses gironines i la comarca de la Selva, juntament amb el Gironès, són els dos territoris de la demarcació que han concentrat més tancaments de negocis. Ho diu l’Informe Territorial de la demarcació de Girona que ha presentat aquest dimarts la Diputació de Girona.

La mortalitat empresarial es va estendre arreu del territori. Però hi va haver comarques que, pel seu pes econòmic, se’n van veure més afectades. En concret, allà on es van registrar més tancaments va ser al Gironès (438), la Selva (423) i el Baix Empordà (403). En part, també, pel pes que hi tenen el sector turístic i de serveis. Per contra, a l’altra banda de la balança s’hi situen la Cerdanya (amb 142 tancaments) i el Ripollès (amb 111).

L’estudi també analitza la realitat per sectors, i reflexa que els serveis i la indústria són els que més mortalitat empresarial van concentrar. De fet, gairebé van perdre un de cada deu negocis. L’informe també analitza els estralls que la covid-19 va causar damunt el mercat laboral. I de nou, el terciari és el que en surt més perjudicat. Sobretot, l’hostaleria i els allotjaments turístics, que van perdre més de 5.400 treballadors.


Publicitat

L’estudi subratlla com, durant l’any passat, el global del territori gironí va arribar a perdre fins a 1.912 empreses. De les 28.529 que hi havia a finals del 2019, va passar-se a les 26.617. Traduït en percentatges, això suposa que la covid va fer-ne desaparèixer el 6,7%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*