La Selva Maresme Portada

Els maquinistes i Renfe arriben a un acord que permet desconvocar la vaga

Passatgers a l'estació de Sants de Barcelona

Passatgers a l’estació de Sants de Barcelona. Foto: Albert Cadanet/ACN

Renfe i Semaf han arribat a un acord que permet desconvocar les tres jornades de vaga que els maquinistes tenien previstes per als dies aquest divendres i els propers dilluns i dimarts. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha informat en un comunicat d’un acord entre empresa i sindicat que preveu un seguit de mesures per recuperar progressivament els serveis suprimits per la pandèmia. La nota també subratlla que Renfe ja ho estava fent.

El Ministeri considera “fonamental” per aconseguir-ho incorporar nous maquinistes al servei, prèvia superació dels processos de formació i homologació pertinents. Uns processos que s’han demorat per la pandèmia, afirma la mateixa font. Renfe recorda que des del final de l’estat d’alarma està formant 924 nous maquinistes. Les incorporacions acabaran en els propers mesos, fins arribar a 5.720 maquinistes, la xifra més alta des de l’inici del Pla d’Ocupació, segons el Ministeri.

De la seva banda el sindicat Semaf afirma que ha “aconseguit” que Renfe atengui unes demandes que reivindicaven “des de fa més d’un any” per recuperar el servei previ a la pandèmia. En aquest sentit afirma que actualment s’operen cada dia 861 trens menys que en les mateixes dates del 2019, és a dir, 309.960 trens menys a l’any.


Publicitat

A més subratlla que la disminució de trens havia comportat també una disminució de plantilla tant de maquinistes com d’altres categories professionals. Un altre acord “important” que s’ha assolit, segons Semaf, és el “compromís” de la integritat de l’empresa i del seu personal “davant de privatitzacions i transferència”. El traspàs de Rodalies a Catalunya era un dels aspectes que preocupava al sindicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*