La Selva Lloret de Mar Portada

26 entitats de Lloret demanen la declaració de Sant Pere del Bosc com a Bé Cultural d’Interès Nacional

SOS Lloret denuncia que les casetes modernistes de Sant Pere del Bosc estan plenes de pintades i degradades.

SOS Lloret denuncia que les casetes modernistes de Sant Pere del Bosc estan plenes de pintades i degradades. Foto: SOS Lloret/ACN

26 entitats del teixit associatiu de Lloret de Mar han fet una petició formal al Departament de Cultura perquè estudiï protegir el paratge Natural de Sant Pere del Bosc com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Els signants de la petició defensen que el conjunt monumental, promogut i sufragat per Nicolau Font, suposen un “testimoni del passat indià” del municipi. A més, recorden que l’espai està molt degradat fruit d’actes vandàlics i del pas del temps i que requereix una “urgent restauració “.

A l’escrit, també remarquen que el conjunt compta amb diversos monuments que, malgrat que en la catalogació arquitectònica estan tractats per separat, el conjunt, inclòs l’Àngel, són “elements part d’un recorregut processional”, tal i com recull la fitxa del catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

“La importància de preservar aquest Patrimoni, de donar-lo a conèixer, i de restaurar-ne els elements que es troben més degradats ha portat a les entitats a promoure la sol·licitud”, remarquen les entitats. En aquest sentit, recorden que es tracta d’una propietat privada i que, per això, seria “desitjable” que es tanqués un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*