Argentona Cabrils Maresme Mataró Societat

Desarticulen al Maresme una xarxa de cultiu i distribució de marihuana

Plantació de marihuana al Maresme

Plantació de marihuana al Maresme. Foto: Policia Nacional/ACN

La policia espanyola ha desarticulat a Cabrils i Argentona un grup criminal que es dedicava al cultiu i distribució de marihuana. La xarxa tenia plantacions en cases d’urbanitzacions aïllades d’aquests dos municipis del Maresme. Els agents han localitzat un total de 1.683 plantes. A més, la xarxa desmantellada gestionava una nau industrial a Mataró on processava i emmagatzemava la droga. La policia ha detingut onze persones i n’investiga set més com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i frau de fluid elèctric. Entre els arrestats hi ha els màxims responsables de l’entramat, un home i els seus dos fills. Tot plegat, és el resultat d’una investigació iniciada a través d’una denúncia anònima.

Els agents van requisar 28,8 quilos de cabdells de marihuana, 1.683 plantes i un gran volum de maquinària destinada a optimitzar les plantacions. Tot el material està valorat en més de 600.000 euros, segons detalla la policia. També es van intervenir vàries armes d’aire comprimit i de fogueig, una espasa, una defensa extensible, 10.500 euros en efectiu i sis vehicles.

Els agents destaquen la professionalitat del grup desarticulat, que adoptava estrictes mesures de seguretat en els seus desplaçaments i ubicava les plantacions en immobles d’urbanitzacions poc habitades, situades a carrers sense sortida. Les cases escollides per al cultiu tenien sistemes d’alarma i videovigilància que enregistraven l’exterior, de manera que tres membres del grup s’encarregaven de supervisar les finques de forma remota. Al mateix temps, tenien gossos vigilants de races potencialment perilloses.


Publicitat

Les cases on tenien les plantacions, remarca la policia, estaven aïllades acústica i tèrmicament, i tenien extractors amb filtres de carboni per a què l’olor de marihuana no sortís a l’exterior. Cada habitatge, a més, tenia una sala d’assecat equipada amb calefactors i cremadors de gas butà, fet que els permetia accelerar la deshidratació de les fulles i obtenir de forma més ràpida la substància per vendre. Les plantacions funcionaven amb electricitat punxada amb un sistema que dificultava la seva detecció per part de la companyia subministradora de llum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*