La Selva Maresme Portada

El toc de queda proposat pel Govern s’aplicarà a diversos municipis de l’Alt Maresme i la Selva

Pere Aragonès

Pere Aragonès. Foto: ACN

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha comparegut en roda de premsa aquest dimecres per explicar que el Govern proposa aplicar el toc de queda per intentar contenir la pandèmia a un total de 158 municipis del país de més de 5.000 habitants. Entre aquests municipis hi ha alguns de l’Alt Maresme com Calella, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar i Tordera i també de la Selva, com Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Santa Coloma de Farners o Vidreres. Tots ells tenen un comú que tenen una incidència acumulada igual o superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en la darrera setmana.

A la comarca del Maresme també s’aplicaria el toc de queda a: Mataró, Premià de Mar, Arenys de Mar, El Masnou, Vilassar de Mar, Canet de Mar, Argentona, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Dalt, Alella, Tiana, Arenys de Munt, Cabrils, Teià, Sant Vicenç de Montalt, Dosrius i Sant Pol de Mar.

A la comarca de la Selva, a banda dels esmentats, també es limitaria la mobilitat mitjançant el toc de queda a: Caldes de Malavella, Anglès i Sant Hilari Sacalm.


Publicitat

La mesura també s’aplicaria a municipis que no compleixin amb aquests paràmetres però que estiguin a prop d’un o més municipis que sí els compleixin. Aquest és, per exemple, el cas de Santa Susanna, Vilassar de Dalt, Òrrius o Cabrera de Mar.

El toc de queda proposat pel Govern seria d’1 a 6 de la matinada i entraria en vigor aquest proper cap de setmana. Just avui la justícia ha avalat la limitació de les reunions de més de 10 persones.

La mesura, però, ha de rebre primer el vist-i-plau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja que ara ja no existeix l’estat d’alarma, la figura juridica que va permetre decretar el toc de queda la passada tardor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*