Política Portada Tossa de Mar

Polèmica entre el govern de Tossa i l'oposició per la vacunació de l'alcaldessa

La vacunació de l’alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, ha generat debat aquest dijous al matí entre els partits del govern municipal i de l’oposició durant el plenari extraordinari. Tossa Unida demanava la reprovació de l’alcaldessa per haver-se vacunat durant la campanya que Salut va organitzar al geriàtric. Finalment, la reprovació de l’alcaldessa s’ha desestimat per vuit vots en contra, quatre a favor i una abstenció.
L’Ajuntament de Tossa de Mar no reprovarà l’alcaldessa del municipi després que aquest dijous al matí els tres grups polítics que formen el govern local (JxCat, ERC i Endavant Tossa) han tombat la proposta de Tossa Unida. L’oposició havia forçat aquest ple extraordinari després que es viralitzés la seva vacunació en el geriàtric del municipi.
L’alcaldessa, Imma Colom, ha arrencat el plenari extraordinari recordant que és “metgessa col·legiada” i treballa al CAP de Tossa de Mar, tot i que actualment està d’excedència. Per això, Colom ha afirmat que la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme també l’hagués vacunat per la seva condició de personal sanitari.

Debat entre els diferents grups municipals

Colom es va vacunar al geriàtric del municipi, on ha assegurat que habitualment hi col·labora de forma voluntària. L’alcaldessa ha recordat que la direcció de la residència va ser “la primera” en proposar-li i per això va acceptar.
Davant d’aquestes explicacions, la portaveu de Tossa Unida, Maria Àngels Pujals, ha recriminat a l’alcaldessa que confongui “la seva professió amb l’alcaldia”. La regidora ha assegurat que Colom va escollir “deixar de ser metgessa per ser alcaldessa”, però no sap “separar” les dues funcions.
En la mateixa línia, el regidor de Cs, Alfonso Sánchez, creu que la vacunació de l’alcaldessa va ser “poc adequada”. Sánchez ha afirmat que la majoria de metges del CAP encara no ha rebut la primera dosi de la injecció, quan ells “estan a primera línia”. El regidor també ha culpat el Departament de Salut per no tenir “control” de les llistes de vacunats que elaboren els geriàtrics ni altres centres sanitaris on ja s’ha administrat la vacuna.
Finalment, la reprovació de l’alcaldessa s’ha desestimat per vuit vots en contra, quatre a favor i una abstenció.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*