La Selva Portada Societat

El Life Biorgest finalitza els treballs de millora de la biodiversitat de la Selva

Les intervencions s’han fet a boscos del Montseny i la plana de la comarca. Foto: Life Biorgest

El projecte de gestió forestal Life Biorgest està finalitzant aquest mes els treballs de millora de la biodiversitat de la Selva. En concret, a la comarca s’ha fet intervencions als boscos d’alzina d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu i de roure martinenc a Maçanet de la Selva.
A la fase inicial del projecte es va dur a terme un diagnòstic dels rodals. Així, al llarg dels darrers mesos s’hi ha executat treballs forestals que integren mesures de millora de la biodiversitat. Algunes actuacions contemplen l’eliminació d’espècies exòtiques, així com l’increment de la quantitat de fusta morta o la regeneració dels boscos obrint clarianes en boscos més madurs, entre d’altres. Aquestes feines formen part dels treballs silvícoles als 22 rodals demostratius del projecte Life Biorgest. A la Selva les intervencions s’han fet a boscos d’alzina d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, al Montseny, i de roure martinenc a Maçanet de la Selva.
El desplegament d’aquestes pràctiques ha de servir per integrar la millora de la biodiversitat. Totes elles es complementaran amb altres mesures innovadores en la planificació i gestió forestal. En concret, el projecte aposta per sensibilitzar de la importància de millorar la biodiversitat amb una gestió forestal sostenible.

Una mirada a llarg termini

El Life Biorgest, que té una durada de cinc anys, està coordinat pel Consorci Forestal de Catalunya. Així mateix, hi participen com a socis el Centre de la Propietat Forestal (CPF), el CREAF, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) i el Centre National de la Propriété Forestière (CRPF), a França. El projecte integra un equip de propietaris forestals, administració, científics i experts del món de la conservació i gestió forestal del bosc.
Aquest caràcter transversal ha de facilitar l’entesa entre el món de la conservació i el de la gestió.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*