Pineda de Mar Portada Societat

Desarticulat a Pineda un grup criminal dedicat al tràfic de cocaïna i marihuana

Entrada dels Mossos en domicili de Pineda

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Pineda de Mar han desarticulat un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna i marihuana. L’operatiu policial conjunt va tenir lloc el passat 11 de març i va culminar amb la detenció de quatre homes d’entre 24 i 30 anys. Tres dels detinguts formaven part del grup criminal i el quart havia colaborat en un robatori violent amb lesions.

Les investigacions van començar a principis d’any quan la policia va tenir coneixement que en un pis ocupat de l’avinguda del Carme de Pineda de Mar presumptament s’hi estaven venent drogues. El degoteig d’entrades i sortides de gent era constant i sovint els compradors sortien amb les paperines a la mà, sense molestar-se en amagar-les. Els agents van iniciar una investigació i també van comprovar que les quatre persones que hi vivien tenien antecedents policials per delictes contra la salut pública.

La investigació va permetre resoldre un fet succeït l’octubre de l’any passat en què un home va ser llançat pel forat de l’escala d’un tercer pis a la mateixa avinguda del Carme. La víctima va patir lesions greus en la caiguda. La víctima va relatar que l’agressió s’havia produït per discrepàncies amb els altres ocupants del pis ja que rebien múltiples visites de persones que venien a comprar drogues. La víctima també va explicar que havien amenaçat de mort un familiar seu que va intentar ajudar-lo a emportar-se les seves coses del pis, moment en què els agressors van desaparèixer sense ser identificats.

A banda del tràfic de drogues, la policia relaciona el grup amb diverses agressions, entre elles una que va tenir al febrer quan un comprador va recriminar al grup que el que li havien venut no era cocaïna i com a conseqüència el van colpejar amb una cadena gruixuda i li van fer contusions de diversa gravetat a les extremitats. Els autors van ser detinguts per aquests fets.


Publicitat

Davant d’aquests indicis, el jutjat número 3 d’Arenys de Mar va autoritzar una entrada i registre al domicili del grup el dia 11 de març. Durant l’escorcoll els agents van localitzar 40,8 grams de cocaïna en roca, 63,04 grams de marihuana i 71,10 grams d’haixix. També van localitzar una bàscula de precisió i 2.255 euros.

Els arrestats van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia d’Arenys el 12 de març. El jutge va decretar presó per tres d’ells i llibertat amb càrrecs pel quart detingut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*