Calella Destacats Portada Salut

L’hospital de Calella atura temporalment l’activitat quirúrgica programada

Hospital Sant Jaume de Calella. Foto: maresme360

Els quatre quiròfans de l’Hospital Sant Jaume de Calella on es desenvolupa activitat quirúrgica programada s’han hagut de tancar temporalment. El darrer control microbiològic ha detectat que els paràmetres de bioseguretat superen l’índex recomanat. Així doncs, s’ha aturat l’activitat de forma immediata per garantir la seguretat dels pacients, segons un comunicat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Després del darrer control microbiològic s’ha tancat els quatre quiròfans d’activitat programada. Tot i això, el quiròfan d’urgències continua en funcionament per atendre els casos que no poden esperar. Malgrat que s’ha detectat que els paràmetres de seguretat superen l’índex recomanat, no hi ha hagut cap infecció en pacients quirúrgics relacionada amb aquesta incidència. Tanmateix, s’està fent una vigilància activa dels pacients.

Paral·lelament s’ha pres un conjunt de mesures urgents, d’entre les quals la intensificació de la neteja i recanvi dels filtres HEPA. Aquestes accions permetran d’evitar la propagació de bacteris i virus a través de l’aire. Posteriorment, es procedirà a fer una altra anàlisi microbiològica. A més, també s’està fent una vigilància activa de tots els pacients que han estat intervinguts quirúrgicament des de l’1 de desembre al centre hospitalari. Fins al moment no s’ha detectat cap infecció derivada d’aquesta incidència.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*