Portada Santa Coloma de Farners Societat

Un brot de coronavirus afecta 28 residents i 6 treballadores d'una residència de Santa Coloma

Residència Sant Salvador d'Horta Santa Coloma de Farners

28 residents i 6 treballadores de la residència Sant Salvador d’Horta de Santa Coloma de Farners han donat positiu de coronavirus en les darreres hores segons ha informat l’Ajuntament de Santa Coloma. La residència té una plantilla de 72 persones que atenen un total de 96 residents.
Les primeres sospites van aparèixer el dimarts 15 de desembre, quan una treballadora va presentar símptomes de la malaltia que després es van confirmar amb la prova mèdica. Aquell mateix dia, cinc residents amb simptomatologia lleu també van donar positiu en el test ràpid.
El CAP de Santa Coloma de Farners s’ha fet càrrec de la realització de proves PCR a tots els residents així com als treballadors que van donar com a resultat 28 residents afectats i 6 treballadores. Fins al moment tots són asimptomàtics excepte quatre persones que presenten simptomatologia lleu. Un dels usuaris afectats es va derivar dijous per prudència al sociosanitari, atès el seu historial clínic. També està previst el trasllat de tres persones més i altres quatre a la residència Orpea “per tal de facilitar la sectorització i els correctes aïllaments” segons el consistori.
La resta de residents continuen de moment sense símptomes. L’Ajuntament ha contactat amb totes les famílies dels residents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*