Blanes Portada Societat

La Policia Local de Blanes troba un dofí mort a la platja de s'Abanell

Exemplar de dofí llistat trobat mort a Blanes. Foto: Aj. Blanes

Una patrulla de la Policia Local de Blanes ha localitzat a primera hora d’aquest dissabte un dofí mort a la platja de s’Abanell. El cetaci era una femella sub-adulta de dofí llistat que ha estat arrossegat pel mar fins a la costa blanenca.
La troballa del dofí l’han feta els agents de la policia després de rebre la trucada d’un ciutadà que alertava sobre la presència d’un animal de grans dimensions surant sobre el mar, a tocar de la platja. Després de comprovar que es tractava d’un cetaci, la policia ha avisat els Agents Rurals, el cos d’administració especial de la Generalitat de Catalunya que es fa càrrec d’aquest tipus d’incidències. Dos agents s’han traslladat a la platja de s’Abanell, on han rescatat el cos de l’animal i l’han traslladat amb el seu vehicle.
Els Agents Rurals han pogut comprovar que el cos trobat a Blanes correspon a una femella sub-adulta de dofí llistat, una de les espècies més comunes que es pot trobar al Mar Mediterrani. En un primer examen no concloent han pogut comprovar que aparentment el cetaci no presenta signes de violència ni d’haver patit cap cop. Tot i això, sí que s’ha pogut comprovar que feia poques hores que el dofí havia mort.

Investigació sobre les causes de la mort al CReSA de la UAB

Des de Blanes el cetaci s’ha traslladat al CReSA, el Centre de Recerca en Sanitat Animal situat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es tracta d’un centre propi de l’IRTA, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Al CReSa s’investigarà les causes de la mort de l’animal. Tot i que es desconeixen les causes de la mort d’aquest exemplar, els experts apuntes que el fort corrent que hi ha entre el Cap de Creus i el Canó Submarí de Blanes és la principal causa perquè els dofins apareguin a aquesta zona.
A més, aquesta zona presenta una gran quantitat d’aliments; un fet que atrau una gran varietat de cetacis, especialment els dofins molars i ratllats. Tot i això, al llarg dels darrers anys a Blanes també s’han fet troballes de balenes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*