Cultura Lloret de Mar Portada

Lloret celebra aquest diumenge el 53è aplec de la sardana

Cobla Principal del Llobregat

El Teatre de Lloret acull aquest diumenge a partir de les sis de la tarda la celebració del 53è aplec de la sardana. Serà amb un concert de La Principal del Llobregat amb el que es retrà homenatge al compositor de sardanes Jaume Cristau i també es tindrà un especial record per Yasuji Fusano, que va morir l’any passat. Yasuji Fusano, de nacionalitat japonesa, va morir als 79 anys a causa del coronavirus.
Fusano va arribar a Lloret de Mar fa 50 anys, era un enamorat de la vila i un gran aficionat de la seva cultura, sobretot de les sardanes, encara que se’l coneixia especialment per la seva afició per la natació. Fusano va ser porter de Waterpolo professional, però a causa d’una malaltia va haver de retirar-se abans d’hora i no va poder participar en els Jocs Olímpics de Tòquio l’any 1964. L’any 92, quan va participar en les olimpíades de Barcelona com a secretari de comitè, va decidir juntament amb Cisco Marquès, crear el Club Natació Lloret.
Fusano estava casat amb una lloretenca que va conèixer a Granada i gràcies a ella va tenir coneixement de la cultura catalana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*