Uncategorized

El nou POUM de Llavaneres recomana construir 400 habitatges de protecció oficial i 300 en règim concertat

Aprovat en el ple del mes de març passat, el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) de Sant Andreu de Llavaneres, que va ser recolzat per 11 a vots a favor (CiU, PP, PSC i GLL) i 2 en contra (ERC i SOS), contempla que el municipi mantingui la qualificació de teixit residencial de molt baixa densitat i estableix poc marge de nou sòl edificable.

El POUM recomana la construcció de més de 400 habitatges de protecció oficial en règim general, i gairebé 300 que serien en règim de preu concertat. A més també preveu que la població de Llavaneres pugui augmentar a un ritme inferior al dels darrers anys i que s’assoleixin els 14.000 habitants de cara al 2017 (el 2010 va arribar a uns 10.300 habitants).

A això s’ha d’afegir que el Pla d’Ordenació preveu destinar 2.300 metres quadrats de sòl a habitatge dotacional en el cas que es desenvolupin els sectors del Turó de Sant Sebastià-Riera de Sant Andreu, de Ponent i de Llevant.

El nou projecte aprovat substituirà les actuals normes subsidiàries que regien les actuacions urbanístiques al municipi i s’avança en les previsions de construcció, ja que estableix les directrius que marcaran el creixement de Llavaneres en un futur.


Publicitat

El POUM s’encarrega de marcar els límits del creixement urbanístic al terme municipal i estableix les necessitats d’habitatge de Llavaneres, tant en promocions privades com de protecció social, i els equipaments que necessitarà el poble amb la seva reserva de sòl.

El Projecte d’Ordenació Urbana va ser aprovat de manera provisional pel ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres el 28 de juliol de 2010 i ara se n’ha aprovat el definitiu. Les previsions són que entri en vigor a partir de l’estiu amb una vigència de 12 anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*