Uncategorized

L’atur baixa al Maresme per primer cop aquest any

L’atur ha baixat al Maresme per primer cop en el que portem d’any segons les dades que ha analitzat l’Observatori de Desenvolupament local del Consell Comarcal. Segons aquestes dades la taxa d’atur a la comarca és ara del 16,1%, un 0,4% menys que el mes anterior (872 persones). Tot i això, continuen sent unes xifres superiors a les de la província de Barcelona i a la mitjana de Catalunya. En xifres absolutes al Maresme hi ha 36.865 persones sense feina.

Els sectors que han concentrat més contractacions han estat els del comerç i la restauració. De fet, el sector serveis és el que ha experimentat la reducció absoluta de persones aturades més elevada (663 aturats menys). La interpretació que es fa d’aquestes dades des de l’Observatori de Desenvolupament local és que es tracta d’un comportament estacional de l’ocupació ja que manté una relació directa amb el turisme i les activitats que s’impulsen a partir de la Setmana Santa. A més, aquesta lectura queda reforçada pel fet que han estat els municipis on el sector turístic està més desenvolupat, on s’ha produït una baixada de l’atur més significativa. És el cas de Pineda de Mar (-192), Malgrat de Mar (-186) o Calella (-120).

En el conjunt de la comarca hi ha dos municipis que es mantenen amb una taxa d’atur superior al 20%. Són Pineda de Mar (21,12%) i Mataró (20,36%). També es troben amb una taxa superior a la mitjana de la comarca Tordera (19,11%), Calella (17,81%), Premià de Mar (17,64%) i Malgrat de Mar (16,54%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*