La Selva Maresme notícies360 Podcast

Podcast notícies360 del divendres 15/10/2021

Podcast maresme360

Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Climate Central, una organització de científics i periodistes independents que informen i investiguen els impactes del canvi climàtic, ha publicat una imatge del futur de la pujada del nivell del mar que s’espera en 184 ciutats del món i a la costa del planeta. La simulació té en compte dos escenaris: que s’actuï fermament ara contra l’escalfament global o si no es fa res.
En el pitjor dels escenaris l’Alt Maresme i part de la Selva Marítima no surten ben parats. Amb una pujada de la temperatura mitjana de dos graus -que diversos estudis apunten que es podria produir en les properes dècades- el mar acabaria guanyant terreny i ocuparia, per exemple, els passejos marítims de Malgrat, Santa Susanna, Pineda, Calella, Blanes, Lloret i Tossa. En el cas de Malgrat, a més, l’aigua del mar arribaria fins a la zona del Mercadona, el Pla de Grau i a Santa Susanna gairebé fins a la Nacional II. A Blanes també quedaria inundada la zona dels càmpings.

-L’Ajuntament de Malgrat de Mar vol instal·lar un observatori a la desembocadura de La Tordera. El projecte s’emmarca dins les propostes presentades a les ajudes europees Next Generation i també inclou un pla per la promoció del turisme ornitològic i naturalista.
L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, explica que la primera de les propostes es basa en la instal·lació d’un observatori davant el Càmping Els Pins i la creació d’un estany temporal a prop de la llacuna de la desembocadura.


Publicitat

-Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar han engegat aquest dimecres la campanya solidària “Recicla vidre per elles”, una iniciativa del Consell Comarcal de la Selva i Ecovidrio que s’allargarà fins el 26 d’octubre. La campanya, que enguany arriba a la 6a edició, també s’estèn a altres ciutats de l’Estat com Madrid, Sevilla o Valladolid, entre altres i destaca la importància de tenir cura del medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció. D’aquesta manera, Ecovidrio ha instal·lat diversos contenidors de color rosa repartits en aquestes poblacions.

Notícies relacionades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*