Canet de Mar Portada Societat

Mor als 97 anys l’exalcalde de Canet, Josep Rovira

Josep Rovira

L’excalde de Canet de Mar, Josep Rovira, ha mort aquest dilluns 20 d’abril als 97 anys per causes naturals segons ha informat l’Ajuntament de Canet de Mar.

Rovira es va presentar per primer cop a l’alcaldia l’any 1987 sota les sigles de la formació independentista Canet 2000. Llavors va ser la tercera força més votada del municipi però Rovira va aconseguir l’alcaldia gràcies a un pacte entre Canet 2000, Unió de Joves Independents i el PSC.

Tot i que Canet 2000 es consolida com a partit l’any 1991 guanyant les eleccions amb una àmplia majoria absoluta, l’any 1995 desapareix perquè Rovira passa a encapçalar la llista de Convergència i Unió. Les diferències entre diversos membres de l’equip de govern marquen el tercer i últim mandat de Rovira a l’Ajuntament de Canet de Mar.

Finalment, a les eleccions de 1999, CiU amb Rovira al capdavant només aconsegueix dos regidors i l’exalcalde renúncia a l’acta de regidor abans de la constitució del nou consistori.


Publicitat

Pep Rovira, com era conegut al seu poble, va tenir una àmplia trajectòria social. Va ser president, des de la seva joventut, d’entitats com Acció Catòlica, Creu Roja, el Centre d’Iniciatives turístiques o el Club de Vela. També va ser el fundador de la revista Plaça de la Llenya.

Fins al moment ha estat l’alcalde democràtic que més temps ha estat al capdavant del consistori, amb un total de 12 anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*