Calella Portada Societat

Investiguen l’alcaldessa de Calella en una peça separada del cas 3%

Montserrat Candini

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata citarà properament a declarar en qualitat d’investigats quatre exconsellers i vuit ex-alts càrrecs de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), entre els quals hi ha l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. Segons publica aquest dimecres El País, el jutge ha obert una peça separada del cas 3% per investigar un presumpte blanqueig de capitals procedent de les comissions i donacions suposadament cobrades pel partit a canvi d’adjudicacions d’obra pública.

Candini ha reaccionat a les xarxes socials dient que anirà “on calgui perquè sigui evident que m’acusen sense fonament”:

Els exconsellers investigats són Jordi Jané, Felip Puig, Irene Rigau i Pere Macias. Entre els ex-alts càrrecs de CDC, a més de Montserrat Candini, també hi ha l’exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo.

Segons la interlocutòria de la que avui dóna detalls El País, el jutge creu que hi ha “indicis sòlids” de que els responsables del partit van posar en marxa una “estructura per finançar il·legalment” l’antiga CDC “en connivència amb els alts càrrecs del Govern i d’empresaris”.

La investigació se centra en unes suposades aportacions per un total de 126.000 euros que s’haurien fet entre 2009 i 2010. El jutge conclou que aquestes aportacions tenien com a objectiu “incorporar a la vida lícita quantitats en efectiu que havien arribat al partit per diferents vies de finançament il·legal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*