Economia Portada Societat

Augmenta l’atur al Maresme en joves i persones de més de 45 anys

Oficina del SOC

Habitualment, un cop acaba l’estiu s’acaben molts contractes de treball. Aquest fet no sempre és així, la província de Barcelona i Catalunya en general, no s’han vist afectats per l’atur post estiuenc.

En canvi, el Maresme sí que ha patit un increment de persones desocupades. Les dades de les oficines d’ocupació taxen aquest augment en 130 individus.

Els sectors afectats

Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, els col·lectius on ha augmentat l’atur han estat el de persones més joves (16-24 anys) i el de majors de 45 anys.

De les 24.029 persones que es troben aturades al Maresme, 14.149 (el 58,8%) tenen més de 45 anys i 1.303 (el 5,42%) es troben en la franja d’edat de 16 a 24 anys.


Publicitat

Tot i l’augment registrat el mes de setembre, la comparativa amb altres anys es força avantatjosa. Al Maresme hi ha 1.534 persones menys a l’atur, una xifra que percentualment equival a una disminució interanual de l’atur del 6%.

La radiografia de l’atur maresmenc, apunta un alt índex de feminització (el 57,9%) i un important focus d’atur de molt llarga durada (el de les persones que porten inscrites a les oficines d’ocupació més de 2 anys) que, percentualment, se situa en el 28,84%.

El sector que més ha patit l’increment de l’atur ha estat l’agricultura (7,14%), seguit del col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) que ha registrat un increment del 4,65%. L’augment en el sector serveis ha estat del 0,94%.

A nivell municipal

El comportament municipal ha estat desigual. L’atur ha augmentat en 14 municipis, no hi ha hagut cap variació respecte al mes anterior a Sant Iscle de Vallalta, i els 15 municipis restants han registrat un descens en la llista de persones desocupades.

Amb les dades del mes de setembre, la taxa d’atur comarcal se situa en l’11,52%. El Maresme continua un punt per sobre de la taxa provincial (10,57%) i la catalana (10,46%).

Alella, Cabrera de Mar i Tiana són els municipis amb menys població aturada. La seva taxa d’atur no arriba al 7%. En canvi, Tordera, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna, Sant Iscle de Vallalta, Pineda de Mar i Mataró registren valors entre el 14,06% i el 14,96%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*