Dosrius Portada Referèndum 1-O Societat

La jutgessa cita a declarar els veïns de Dosrius que van presentar denúncia pels fets de l’1-O

Urna d'un dels col·legis electorals de Sant Vicenç de Montalt. Foto: JLV

Una vintena de veïns de Dosrius i Canyamars estan citats a declarar a partir d’aquest dijous per les denúncies que van presentar contra els agents de la Guàrdia Civil que van intervenir als col·legis electorals de la població per impedir el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Els agents van carregar contra una trentena de persones que es trobaven als col·legis electorals i la majoria, un total de 24, van acabar presentant una denúncia. Un dels citats a declarar és l’alcalde de la població, Marc Bosch, que va resultar ferit i va acabar a l’Hospital de Mataró.

Marc Bosh, que està citat a declarar el 8 de novembre, es mostra “escèptic” respecte a aquest procés judicial:

“Permeteu-me que sigui escèptic respecte a la decisió judicial perquè ja estem veient com el poder judicial està actuant en totes les causes de repressió de l’Estat espanyol. No desistirem en denunciar l’agressió que vam rebre i la situació política a la que l’Estat ens ha abocat i aprofitarem les citacions i possible judici per denunciar l’estat d’excepció en que ens trobem”.

L’alcalde de Dosrius també ha explicat a maresme360 que a la població no han oblidat el que va passar l’1 d’octubre de l’any passat:


Publicitat

“No l’hem oblidat en cap moment. El que va passar l’1 d’octubre és molt gros, primer pel repte que suposava fer un referèndum d’independència de Catalunya. S’havia de fer sí o sí donat que un 80% de la població ho demanava. I ho vam fer contra l’embat de l’Estat i en cap moment ho hem oblidat durant aquest any i no ho farem mai”.

Les declaracions s’allargaran fins al 20 de desembre i tindran lloc al jutgat número 4 de Mataró, el mateix que s’encarrega de la causa per desobediència contra Bosch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*