Uncategorised

Finalitzen les obres de soterrament d’una línia elèctrica per preservar un jaciment arqueològic

Endesa ha finalitzat el soterrament d’una línia de mitjà tensió a Premia de Dalt dos anys després de descobrir unes restes arqueològiques en el punt on abans hi havia unes torres elèctriques. La troballa, que pertany al jaciment de Can Nolla, de l’època romana, es va fer gràcies a unes obres que la companyia feia molt a prop de l’autopista del Maresme.

Les actuacions que s’han fet des de llavors han consistit en excavar i catalogar les troballes, estendre dues línies subterrànies en una altra zona -amb un estudi previ per garantir que no hi havia més restes del jaciment- i desmuntar dues torres elèctriques, tot amb un cost de 12.000 euros segons explica l’empresa en un comunicat.
Les obres, que s’han fet en uns terrenys erms situats a l’est del Torrent de la Cisa -pertanyents al jaciment de Can Nolla i molt propers també al jaciment de Santa Anna- han suposat també l’ampliació del peatge de Vilassar de Dalt.

Les troballes del jaciment de Can Nolla pertanyen a una sala de premsat de vi amb la seva fossa per encabir-hi el sistema de maniobra i tres enterraments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*