Uncategorized

Els municipis del Maresme enllesteixen els actes de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya

Les poblacions del Maresme organitzen entre aquest dilluns i dimarts diversos actes per celebrar la Diada Nacional de Catalunya, enguany marcada per una manifestació a Barcelona en defensa d’un estat propi que es preveu multitudinària.

Entre les activitats que s’organitzen a la comarca destaca la recreació a la platja de Montgat del desembarcament de les tropes de l’Aliança de La Haia l’any 1705, que van fer servir la platja del municipi per entrar a Barcelona fent fugir a França a Felip V.

Per tal de recordar aquest moment històric, sovint desconegut per molts catalans -segons expliquen des de l’Ajuntament de Montgat- s’ha organitzat un acte que consisteix en l’arribada a la platja de Montgat d’embarcacions lleugeres que navegaran des del Masnou i Badalona amb torxes a les proes. També desembarcaran a la platja un grup dels Miquelets de Catalunya. Després pujaran al petit turó que hi ha prop de la boca sud del túnel on es farà un representació dramatitzada.

Un altre de les activitats previstes a la comarca és la marxa de torxes conjunta que organitzen conjuntament veïns de les poblacions de Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol de Mar. Una comitiva sortirà de Sant Iscle i Sant Pol en direcció Sant Cebrià on es trobaran amb un altre grup que ja va organitzar una marxa l’any passat. Allà també faran la hissada de l’estelada i la lectura del manifest. Està prevista per aquest dilluns a partir de les deu del vespre.


Publicitat

Pel que fa als actes institucionals, l’Ajuntament de Malgrat de Mar serà el primer municipi maresmenc en celebrar-ho. L’acte, al que no assistiran els regidors d’ERC com a protesta per no celebrar-se el dia 11, ha canviat enguany de lloc i es farà davant de l’Ajuntament. Comptarà amb l’actuació de la soprano Sara Bañeras, el tenor Jorge Armando Jasso i el pianista Jordi Romero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*