Lloret de Mar Portada Societat

Detenen a Lloret de Mar i Valls 10 persones dedicades al cultiu i tràfic de marihuana internacional

Els centres de la Corporació ja disposen de dispositius perquè els pacients amb coronavirus puguin fer videotrucades

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Lloret de Mar, Valls i Aiguamúrcia deu persones d’entre 24 i 66 anys per cultiu i tràfic de marihuana. Segons la investigació, la droga es cultivava en municipis de Tarragona i Girona i es transportava al Regne Unit, on el preu de venda es pot arribar a quadruplicar.
Segons fonts de la investigació consultades per l’ACN, després de la primera detenció el setembre de 2019, s’inicia una investigació que culmina amb la detenció de 7 persones a França arran de la detecció d’un camió que transportava marihuana des de Girona cap al Regne Unit. En la segona fase de la investigació els Mossos se centren a desarticular la xarxa de proveïdors. En aquesta segona fase, que va acabar la setmana passada, es van detenir 10 persones més.
Els Mossos van descobrir que una parella de Valls facilitava droga per fer enviaments. Segons els investigadors, aquestes persones eren els caps d’una organització criminal dedicada al cultiu i distribució de marihuana. Així mateix, durant les indagacions es va localitzar una plantació a l’Avinguda Llac del Lloret de Mar.

Centre de cultiu a Lloret

El passat dimecres es van fer entrades al domicili dels responsables del grup a Valls i als dos llocs de producció, a Aiguamúrcia i Lloret. En total els agents van intervenir 1.090 plantes de marihuana i 1.144 esqueixos per continuar el cultiu. Durant les entrades es va detenir set persones, entre ells la responsable de l’organització i els encarregats de les plantacions. Posteriorment també es va detenir una veïna de Valls, que feia tasques de suport pel grup, i un home que treballava fent tasques de manteniment.
Els dos col·laboradors de Valls van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria i la resta van passar divendres davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers. Finalment divendres al vespre es va detenir l’altre presumpte responsable de l’organització, parella de la ja detinguda. Aquest, de 34 anys i nacionalitat britànica, i la seva parella, de 37 anys i nacionalitat sèrbia, van ingressar a presó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*