Blanes Cultura Portada

Blanes acull la 5a Mostra dels Premis VOC d’Òmnium Cultural

Fotograma de 'Panteres', en projecció al Teatre de Blanes l'11 de febrer. Foto: Aj. Blanes

El Teatre de Blanes acollirà entre l’11 i el 12 de febrer la 5a Mostra dels Premis VOC de Versió Original en Català organitzats per Òmnium Cultural. S’hi projectaran 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals que opten als guardons. En el context de la Covid-19, els Premis VOC han optat per expandir-se arreu del territori.
El Teatre de Blanes allotjarà la setmana vinent per primera vegada la 5a Mostra dels Premis VOC de Versió Original en Català. Els premis, organitzats per Òmnium Cultural, compten amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i Òmnium Selva Marítima. La mostra tindrà lloc al Teatre de Blanes el dijous 11 i el divendres 12 de febrer a les 8 del vespre. A aquestes sessions s’hi projectaran 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals que opten als guardons d’aquesta nova edició.
En la primera sessió de l’11 de febrer es projectaran ‘Panteres’, d’Èrika Sánchez; ‘París, la meca del parkour’, de Biel Macià; ‘Emília’, de Cristina Guillen; ‘Tristos Tòpics’, de Joanic Geniüt; i ‘Els que callen’, d’Albert Folk. En la segona sessió consecutiva de l’endemà divendres 12 de febrer serà el torn de ‘Camí d’Àrreu’, d’Aleix Gallardet; ‘L’estrany’, d’Oriol Guanyabens; ‘Redempció’, de Miguel Llorens; ‘Renaixem’, de David Segarra; i ‘Preludi’, d’Adrià Guxens.

Una edició adaptada a les mesures sanitàries

Enguany, l’edició de la Mostra dels Premis VOC s’ha hagut d’adaptar a les restriccions per evitar la propagació de la Covid-19. Així doncs,  aquesta 5a edició es farà en format híbrid. És per això que la projecció dels curtmetratges i documentals està previst que es faci arreu d’una trentena de municipis de Catalunya. Així, a banda de Blanes, la mostra VOC també es veurà a Vic, Lleida, Manresa, Reus, Barcelona, Banyoles, Tàrrega i La Seu d’Urgell, entre altres localitats.
Els treballs que es projectaran competeixen pels quatre premis que preveu el certamen: ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge Documental’, dotat amb 4.000€; ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge Documental’, amb 1.000€; ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 4.000€; i ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 1.000€.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*