Jordi Caupena Opinió Portada

El Pare Pelegrí de Tossa als Mossos: “Bueno pues molt bé, vale, pues adiós”

Arribada del Pare Pelegrí a Santa Coloma


Ho recordava en un article anterior. Tot tendeix a empitjorar i per mala sort la teoria s’ha confirmat. Quin principi d’any, déu n’hi do! De les coses més surrealistes que he llegit és la topada del Pare Pelegrí amb els Mossos d’Esquadra en motiu del compliment del vot de vila. Una tradició de fa més de 500 anys.
No entraré a valorar el paper dels Mossos. És més, jo que sóc de llei i ordre entenc que s’ha de complir la normativa. Ara deixeu volar per un moment la imaginació. Imagineu-vos el pelegrí amb els seus acompanyants travessant Tossa per anar a Santa Coloma de Farners i al passar pel terme municipal comença el diàleg.
Mossos: Bon dia, els papers.
Pelegrí: Tingui, jo vaig cap a Santa Coloma a complir el vot del Pelegrí, que si trigo molt em desquadra l’horari d’arribada.
Mossos: Doncs haurem d’aixecar acta.
Pelegrí: Bueno pues molt bé pués adiós. Que tinguin un bon dia!
Sembla mentida que cap dels acompanyants fes fotos del moment. Us imagineu? Els mossos per un costat multant el Pelegrí, una imatge impagable i molt visual.
I el Pelegrí i els seus acompanyants s’enfilen cap a Santa Coloma de Farners. Arrel d’aquests fets llegeixo que els ciutadans s’indignen per haver denunciat el pelegrí.
Tot això i una mostra de que els temps estant canviant és que abans el camí del Pare Pelegrí era una passejada sacrosanta que s’havia de fer en silenci i amb tots els respectes. Recordo fins i tot un any que gairebé apallissen a un periodista per fer un directe des de la processó de tornada del Pelegrí a Tossa.
D’aquests fets hem passat ara, en aquesta edició, a fer unes samarretes amb l’eslògan “orgullosament irresponsables. Les samarretes es venen per Facebook i n’hi ha per nois i noies. Està clar que els temps estant canviant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*