Economia La Selva Portada Santa Coloma de Farners

Neix 'El Centre Digital', una xarxa d'emprenedoria selvatana a internet

El Centre Digital s'ha presentat a la 7a Trobada d'Emprenedors i Empreses

La plataforma d’emprenedoria de la Selva elcentredigital.cat comença a ser una realitat. Es tracta d’un espai a internet impulsat des del Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners que s’ha presentat aquest dimecres en el transcurs de la 7a Trobada d’Emprenedors i Empreses, que s’ha celebrat de forma telemàtica per les restriccions de la pandèmia i que ha comptat amb més d’una trentena d’assistents.
El director del Centre – Eix de Negoci, Martí Juanola, explica que El Centre Digital és una plataforma que no s’ha fet des de la visió de les administracions públiques sinó des de les aportacions dels emprenedors.

“No és una plataforma pensada des de l’administració sinó que és una plataforma pensada a partir de l’emprenedor. I realment, diem plataforma. Però el que realment volem és crear una xarxa d’emprenedors. Ho he dit a la jornada, és un Linkedin d’emprenedors. Un lloc on la gent es pugui trobar, fer negoci, formar-se, contactar recursos, veure aquest ecosistema que estem creant al voltant de l’emprenedor, contactar amb altres centres i espais similars”.

El Centre Digital és un espai web en el que els emprenedors i emprenedores podran promocionar els seus projectes, establir contactes, explorar recursos de finançament o rebre assessorament i formació per al desenvolupament del seu projecte. De fet, aquests són alguns dels serveis que s’ofereixen de manera presencial a El Centre-Eix de Negoci de Santa Coloma des de la seva obertura al públic l’any 2015. És previst que El Centre Digital entri en funcionament durant el primer trimestre del proper any.

Maria i Ariadna de l’empresa d’arquitectura Contorns

L’Ariadna i la Maria, arquitectes de Contorns, una de les empreses residents del Centre-Eix de Negoci, valoren de forma positiva els networkings i la funció d’aquest tipus d’espais:

“Perquè en el món dels autònoms hi han molts dubtes i moltes pors i si estàs en contacte amb altre gent que està com tu deseguida aquestes pors desapareixen. Llavors, tots aquests actes que siguin assessoraments, networkings funcionen molt. Sempre aprens coses noves i la veritat és que a nosaltres ens ha funcionat moltíssim”.
“No només pel tema dels autònoms i per ajudar-nos els uns als altres sinó sobretot també per crear sinergies, conèixer tots els professionals que estan al nostre entorn. S’està defensant tant el Km0, que nosaltres també defensem molt. I, per tant, és una oportunitat per conèixer molta gent del territori, grans professionals amb qui podem establir relacions laborals”.


Publicitat

2021, l’any de la recuperació

La incertesa econòmica que estem vivint aquest 2020 arran de la crisi del coronavirus i l’evolució de l’activitat en els propers mesos afecta a tots els sectors productius del país. També -i especialment- a molts emprenedors i emprenedores que aquest 2020 han hagut de deixar a un costat els seus projectes per centrar-se en obtenir una font d’ingressos a curt termini.
Juanola, però, és optimista respecte al 2021. Un any en el que, segons el director del Centre-Eix de Negoci, haurem de tenir previstos “alguns plans B”:

“Sempre sóc molt optimista. Normalment un emprenedor tendeix a la diversificació, tenir plans B al darrere. Jo crec que aquest 2021 hem de tenir tots plegats bastants plans B preparats perquè si tenim aquests plans B ens en sortirem. Però evidentment la situació no és fàcil. El primer semestre crec que serà d’aquests que haurem de tenir molta cura de la nostra tresoreria i les nostres previsions, sobretot els petits emprenedors i les petites empreses. Però aquí a Catalunya i la Selva som emprenedors de mena i ens podem fotre una batzegada però auguro que ens aixecarem”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*