Destacats Mataró Portada Societat

El port de Mataró preveu estrenar nova imatge a partir de Setmana Santa

Vista general de les obres del port de Mataró, el 16 de desembre de 2020. ACN - Jordi Pujolar

El consorci del port de Mataró ha engegat ja les obres de transformació de la infraestructura del port. L’Ajuntament i la Generalitat han invertit 5,6 MEUR en una transformació integral de l’espai, que preveu noves zones d’esbarjo i passeig i una modernització de l’estètica de les construccions . Segons el calendari del consorci, per Setmana Santa el gruix de les obres estaran acabades.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del consorci, Isidre Gavin, ha explicat que l’objectiu és fer “un nou port que serà pol d’atracció d’activitat econòmica. El port no el coneixerem quan haguem acabat aquest procés”. Aquest “rellançament” de la infraestructura tindrà dues grans fases; la transformació física, que ja està en marxa, i la “modernització” de l’oferta comercial, que s’engegarà els pròxims dies.

Pel que fa a l’obra, s’actuarà principalment a la zona de passeig de la part baixa del port, entre els locals comercial i les embarcacions. Es faran nous espais de jocs infantils, zones verdes i hi haurà també una font ornamental a l’entrada de la infraestructura. S’instal·laran també pèrgoles per ubicar-hi les terrasses dels futurs restaurants del port.

Diversificació de l’oferta i nous projectes diferencials

Els nous locals podran començar a operar a mitjans d’any, ja que la previsió és que per Setmana Santa s’hagi fet l’adjudicació dels nous operadors. L’objectiu és diversificar l’oferta i buscar projectes diferencials i que aportin valor afegit: “No volem que vingui tothom a fer el mateix”, ha dit Gavin.


Publicitat

El concurs prioritzarà negocis relacionats amb l’activitat nàutic; hi haurà també una part reservada per als locals de restauració i es reservarà un petit percentatge per a propostes que puguin arribar per acollir altres ofertes comercials de valor afegit relacionades amb l’activitat que es fa al port, com centres esportius i comerços vinculats al material nàutic.

En total surten a concurs 96 locals, amb una superfície total de 7.000 metres quadrats. El concurs preveu i puntua a l’alça aquelles propostes que vulguin unificar locals perquè siguin més “potents”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*