La Selva Política Portada Societat

El Ple del Consell Comarcal exigeix un canvi legislatiu per acabar amb les ocupacions conflictives

El Ple del Consell Comarcal de la Selva celebrat aquest dimarts ha aprovat una moció que exigeix un canvi legislatiu per acabar amb les ocupacions conflictives. La proposta s’ha aprovat per majoria absoluta.
En els darrers anys, les ocupacions il·legals conflictives a la comarca de la Selva han anat en augment, i s’han vist incrementades sobretot arran de la pandèmia, tal com ha detallat el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu. A més, ha remarcat que la majoria de les ocupacions que es produeixen “venen associades a la delinqüència i a gent conflictiva”. Per això, en la sessió plenària s’ha aprovat demanar un “canvi legislatiu” a les administracions per tal que els Ajuntaments tinguin recursos.
L’acord aprovat fa especial incidència en que no té res a veure la situació de les ocupacions socials amb les ocupacions delinqüencials. “A aquest acord no ens volem referir a aquest tipus d’ocupacions” ha explicat el mateix president sinó que ha incidit sobre la gran problemàtica de les ocupacions delinqüencials.
En l’acord s’aprova que cal fer una reforma legislativa i judicial per donar eines a la policia, als jutjats i als Ajuntaments per poder resoldre la qüestió. En aquesta línia també reclamen que l’Ajuntament pugui portar a terme una actuació subsidiària quan el propietari, habitualment un banc o un gran tenidor, es despreocupa del tema.

Pressió municipal

Les eleccions espanyoles de l’any passat i la pandèmia del coronavirus han congelat la demanda de les administracions locals per abordar la problemàtica de les ocupacions conflictives.
L’últim consell d’alcaldes va acordar per unanimitat presentar aquesta moció al plenari. Segons Balliu ja s’han rebut notícies que altres territoris volen seguir els mateixos passos.
En paral·lel, els Ajuntaments intenten fer mesures de pressió per evitar aquestes ocupacions com ara diverses campanyes amb les companyies elèctriques que s’encarreguen de tallar totes les connexions il·legals. Tot i així, al cap de pocs dies, els ocupes tornen a punxar la llum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*