Destacats Portada Premià de Mar Societat

El Síndic avisa l’Ajuntament de Premià de Mar que no pot utilitzar el padró per evitar ocupacions

Ajuntament de Premià de Mar. Foto: Aj. Premià de Mar

El Síndic de Greuges avisa l’Ajuntament de Premià de Mar que la normativa no obliga a tenir un títol de propietat o un contracte de lloguer per poder-se empadronar. L’avís arriba després que el consistori hagi anunciat que demanarà aquesta documentació com a requisit indispensable amb l’objectiu de frenar l’ocupació il·legal d’habitatges.

Segons el Síndic, però, cal que l’Ajuntament empadronin les persones, malgrat no tinguin aquesta documentació, i li recorda que pot comprovar per altres vies que la persona viu efectivament on diu: “El títol possessori no és un requisit per a la inscripció en el padró, sinó només la via ordinària per acreditar la residència, que també pot ser comprovada per altres vies”.

El Síndic recomana a l’Ajuntament que “ampliï” la informació relativa al tràmit d’alta en el padró per incloure-hi aquesta “via extraordinària” de comprovació perquè es puguin empadronar persones que no tenen documentació sobre l’habitatge on viuen, així com tot aquell que visqui al carrer.

El padró, insisteix el Síndic, és un registre administratiu per deixar constància dels veïns del municipi i “no es pot veure distorsionat per les qüestions de naturalesa juridicoprivada que puguin haver-hi sobre la titularitat de l’habitatge”. També apunta que l’Ajuntament “no pot prendre decisions que impliquin utilitzar el padró per a finalitats diferents”.


Publicitat

D’altra banda, el Síndic alerta que posar traves a l’empadronament pot comportar problemes a les persones afectades en cas d’una emergència econòmica o social.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*