Uncategorized

Tordera aprova un pressupost per al 2012 de gairebé 14 milions d’euros

L’Ajuntament de Tordera ha aprovat en Ple el pressupost municipal per al 2012 que ascendeix a 13.884.085 euros, 391.000 euros menys que l’any anterior, quan el consistori va funcionar amb el pressupost prorrogat del 2010.

Segons el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, la nova estructura del Departament d’Intervenció permetrà fer un seguiment més exhaustiu del pressupost, de manera que a través de diferents mecanismes es garanteixi el control de la despesa tant interna com externa.

El pressupost de Tordera estableix una reducció, especialment en personal, mitjançant les
amortitzacions de places, jubilacions, rebaixa del cost polític i la reducció d’horaris
especials. També el capítol de serveis pateix una reducció mitjana del 15%, tant dels que ofereix l’Ajuntament com els que arriben a través d’empreses externes. Tot i això, el regidor d’Hisenda ha assegurat que els serveis municipals estan garantits.

El pressupost 2012 de Tordera també preveu un augment de les despeses financeres derivades de l’amortització dels crèdits i interessos que es van sol·licitar en el seu dia per finançar les obres d’urbanització dels diferents sectors de la població. D’altra banda el consistori redueix l’aportació de les subvencions al Teatre Clavé i Ràdio Tordera sense que això posi en perill la continuïtat dels dos projectes segons expliquen en una nota des de l’Ajuntament. L’aportació municipal a l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris es manté intacta.


Publicitat

Pel que fa a les inversions, l’Ajuntament ha reservat una partida destinada a la construcció d’una planta potabilitzadora per millorar la qualitat de l’aigua al municipi. I pel que fa als ingressos el consistori preveu que un 73% seran propis i un 27% corresponent a les transferències de la Generalitat, l’Estat i la Diputació de Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*