Destacats Maresme Política Portada

Junts guanya les eleccions al Maresme després d’un frec a frec amb ERC

Cua per a votar al Masnou

Amb un 97% del vot escrutat, Junts guanya les eleccions al Maresme després d’un ajustat frec a frec amb ERC que s’ha saldat amb una diferència de vots mínima. El partit de Laura Borràs ha obtingut un 23,20% dels vots, mentre que la força republicana s’ha quedat al 22,89%.

ERC ha encapçalat el recompte electoral a la comarca del Maresme al llarg de la jornada, però amb el 90% del vot escrutat Junts ha superat la força republicana i s’ha situat al capdavant dels resultats. Amb un 23,20% dels vots, el partit liderat per Laura Borràs ha guanyat les eleccions al Maresme, seguit per ERC, amb un 22,89% dels vots. En tercer lloc, el PSC, guanyador de les eleccions a Catalunya, ha obtingut un 19,82% dels vots. L’extrema dreta de VOX ha aconseguit al Maresme un 7,88% de vots, mentre que la CUP n’ha obtingut un 6,58%, una xifra lleugerament superior a l’aconseguida a les darreres eleccions del 2017. En aquella ocasió, la CUP va obtenir un 4,39% de vots. Per últim, En Comú Podem assoleix un 6,08% dels vots (l’any 2017 en va aconseguir un 6,31%).

Als darrers comicis del 2017, Junts x Cat va liderar el recompte amb un 24,91% dels vots. En aquella ocasió, ERC també va ser la segona força a la comarca amb un 23,05% dels vots.

Baixa participació i victòria independentista

A Catalunya, les forces independentistes obtenen el 50,86% dels vots i assoleixen la majoria parlamentària, malgrat que el PDeCat no hagi obtingut cap escó. Les eleccions, però, han estat marcades per la pandèmia de Covid-19 i la baixa participació, que finalment ha estat del 53,55% de l’electorat. Al Maresme, la participació ha estat del 54,04%, mentre que el 2017 aquesta xifra s’enfilava fins al 83,08%.


Publicitat

Tot i l’excepcionalitat que ha envoltat la jornada, la totalitat de les meses electorals d’arreu de Catalunya s’han pogut constituir sense problemes. Poc després de les 11 del matí, el 100 per cent de les meses electorals ja havien quedat constituïdes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*