Cultura Destacats Mataró Portada

La 10a edició de l’Open Puig i Cadafalch de Mataró serà telemàtica

La desena edició de l'Open Puig i Cadafalch se celebrarà de manera telemàtica. Foto: Open Puig i Cadafalch

L’edició d’enguany de les 48h Open Puig i Cadafalch, organitzada per l’Ajuntament de Mataró, serà telemàtica i audiovisual. I és que les tradicionals visites guiades, les conferències i les xerrades no es podran celebrar en el context de crisi sanitària. És per això que aquesta edició adopta un format essencialment telemàtic.

La situació actual de pandèmia no permetrà celebrar la desena edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch de la manera habitual. Tot i això, s’ha programat dues activitats específiques: a realització d’un vídeo divulgatiu titulat “Celebrem el Patrimoni de Mataró” i la modernització i millora de la presentació i els continguts del portal web de l’Open.

“Celebrem el patrimoni de Mataró”, que és també el títol de la present edició de l’Open, és un vídeo realitzat per Mataró Audiovisual on experts i ciutadans recomanen la visita d’indrets concrets del patrimoni de la ciutat per mostrar la seva riquesa i diversitat, Així, historiadors, arquitectes, arqueòlegs i d’altres perfils d’experts parlen del patrimoni de Mataró: el Convent de les Caputxines, la Presó, el Cementiri dels Caputxins,l a Muralla i torres de defensa, la Nau Gaudí o la Basílica de Santa Maria són alguns dels protagonistes del vídeo.

Enguany també s’aposta per la millora de la pàgina web de les 48 hores. La pàgina oferirà 19 itineraris patrimonials i 214 fitxes d’indrets de visita per fer-lo més còmode i assequible als usuaris. El web inclou també informació relativa a les edicions passades de l’Open.


Publicitat

Deu anys d’Open Puig i Cadafalch

L’any 2011 s’organitzava la primera edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats i acostar-lo a la ciutadania. Des de llavors, l’objectiu ha estat apostar per l’arquitectura i el patrimoni de Mataró i reivindicar la figura de Puig i Cadafalch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*