Caldes de Malavella Hostalric Portada Sils Societat

Presenten la 'Portanoves' a Caldes, Sils i Hostalric

Portanoves

Aquesta setmana s’ha dut a terme la presentació de la Portanoves a Caldes de Malavella, Sils i Hostalric, els tres municipis de la Selva Interior que ja han iniciat el camí per a la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta. La Portanoves és un element informatiu de les fases del procés d’implantació que ha impulsat pel Consell Comarcal de la Selva, ens al que els tres municipis selvatans han encarregat la gestió del sistema porta a porta.
L’acte, que s’ha fet aquest dimarts a les tres poblacions de forma simultània, ha servit per donar el tret de sortida oficial al compte enrere cap a la implantació d’aquest nou sistema de gestió de residus a les tres poblacions. A Caldes de Malavella, la presentació de la Portanoves del porta a porta s’ha fet a la zona on es fa el mercat setmanal, el mateix espai que a Hostalric. A Sils, la presentació s’ha dut a terme davant de l’Ajuntament.
La Portanoves anirà adaptant el seu color i el seu missatge al moment concret en què es trobi la campanya ciutadana i es pugui fixar la data del canvi.
La implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a la comarca de la Selva és un dels grans reptes del govern comarcal en aquest mandat. Aquesta mateixa setmana s’ha conegut que Breda i Vilobí d’Onyar es troben entre els municipis catalans que millors resultats de separació de residus han assolit després d’engegar el servei del porta a porta, amb una separació superior al 90%. A l’altre costat se situa Lloret de Mar, una de les poblacions selvatanes que més residus genera i que menys separa, amb un percentatge al voltant del 38%. La Unió Europea exigeix als municipis que abans que finalitzi aquest 2020 el percentatge de separació de residus sigui, com a mínim, del 60%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*