Blanes Portada

La Generalitat dóna llum verda al nou POUM de Blanes

Delta de la Tordera. Foto: Agents Rurals

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va aprovar aquest passat dijous de manera definitiva el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Blanes. El POUM és un instrument legal que es fa servir tirar endavant la planificació urbana dels municipis i defineix el seu futur urbanístic. El consistori el va aprovar inicialment el passat 24 de setembre.
D’aquesta manera, culmina un periple que ha durat més d’una dècada. L’any 2010 es va aprovar el nou POUM de Blanes. Cinc anys més tard, el 31 de març de 2015, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar-lo nul. L’Ajuntament de Blanes i la Generalitat van presentar sengles recursos de cassació, però finalment l’abril del 2017, el Tribunal Suprem va ratificar la sentència del TSJC.

Grans espais verds i un Pla Especial del Delta de la Tordera

El nou POUM de Blanes proposa, entre d’altres projectes, una estructura de grans espais oberts amb la creació de nous parcs urbans, com per exemple al Racó Blau, la Sardana, o bé la Finca de Can Perpinyà. Aquest darrer espai de 14.000 m2 està situat al nucli antic.
També hi ha la previsió de fer un Pla Especial del Delta de la Tordera amb la finalitat de potenciar el seu ús com a parc agrari, regular l’ordenació de camins d’accés i d’ús públic de la zona del Delta, així com de la ribera del riu, un projecte lligat a la declaració d’aquest espai com a Reserva Natural Parcial del Delta de la Tordera. Això permetria protegir la seva fauna i flora i, en especial, la nidificació d’espècies ornitològiques, algunes de les quals estan en perill d’extinció.
El nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Blanes també permetrà impulsar l’eix inclòs entre la rotonda de l’antiga Carretera de Malgrat fins la rotonda de la Carretera de Tordera-Mas Cremat, el desenvolupament dels tres polígons d’activitat econòmica que hi ha a l’extrem est de la ciutat i la construcció del vial de la Ronda Oest, que facilitarà la mobilitat per als vehicles que venen de Tordera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*