Maresme Portada Societat Tordera

Llum verda a la construcció de la depuradora de Terra Brava, a Tordera

Mapa de depuradores del Maresme

El darrer plenari del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat la modificació del Projecte constructiu de la depuradora de la urbanització Terra Brava de Tordera. La inversió serà de gairebé 1.900.000 euros i el Consell Comarcal preveu licitar les obres l’any vinent. La modificació del projecte inicial inclou, principalment, mesures per a la reducció de sorolls i olors.

Amb aquesta instal.lació, més la que donarà servei a la urbanització Àgora Parc (també a Tordera i actualment en projecte) i la incorporació a curt termini dels petits nuclis d’habitatges de Can Palau, Roques Blanques, Les Farreres i Can Domènec, el Maresme arribarà al sanejament total de les seves aigües residuals, segons expliquen en una nota des del Consell Comarcal del Maresme.

Actualment, els 11 sistemes de sanejament que gestiona el Consell Comarcal (les depuradores de Teià, Òrrius, Mataró, Arenys, Sant Pol, Alt Maresme Nord, Tordera, Sant Daniel i Sant Genís ) tracten les aigües residuals del 99% de la població maresmenca, el que equival a un cabal de depuració de 30,32 hm3 d’aigua.

El 95% de l’aigua tractada té com a destí final el mar. Aquest fet, juntament amb la garantia que l’aigua depurada compleix amb la qualitat exigida per la normativa vigent, contribueix a la qualitat de l’aigua de les platges del Maresme, expliquen des del Consell.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*