Blanes Economia Portada

Blanes destina 180.000€ per a famílies amb pocs recursos

L’Ajuntament de Blanes obre aquesta setmana i fins el 25 de novembre un termini per a la presentació de
sol·licituds per a l’atorgament d’ajuts socials a famílies amb pocs recursos econòmics.
La mesura s’ha aprovat en la Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana. És una mesura pionera al municipi que té per objectiu que famílies amb pocs recursos puguin afrontar el pagament de l’IBI. És per això que l’Ajuntament ha obert un termini per a presentar la sol·licitud per a rebre l’ajuda econòmica; es tracta d’un compromís adoptat en la sessió plenària de l’any passat en què es van aprovar les ordenances d’aquest 2020.
Poden optar als ajuts totes les famílies del municipi, incloses les monoparentals, amb recursos disponibles en una
escala que es considera d’especial protecció o mínima per viure al municipi; a més, han d’haver d’afrontar el pagament de l’IBI.

180.000€ per a les famílies amb pocs recursos

L’ajut per famílies pot arribar a un màxim equivalent a la quota total de l’impost que han de pagar. Tot i així, s’estudiaran els condicionants de cada sol·licitud per saber de quina quantitat poden beneficiar-se. Inicialment, s’hi ha destinat una partida consignada amb 180.000€ de caràcter no competitiu. És a dir, totes les famílies que compleixin els requisits rebran l’ajuda, encara que se superi aquest topall.
La mesura s’aplica en un context de crisi sanitària i econòmica que ha afectat, sobretot, les rendes més baixes. En aquest sentit, podran beneficiar-se aquelles unitats familiars que paguin l’IBI, sigui com a propietaris o com a llogaters del seu habitatge habitual, i que tinguin ingressos anuals inferiors als 20.000€.
Les sol·licituds es poden presentar des d’ahir de manera telemàtica (a la seu electrònica de l’Ajuntament de Blanes o telefònicament) o presencial. En qualsevol cas, cal demanar cita prèvia al telèfon 972 358 260. El termini de presentació de les sol·licituds es tanca el proper 25 de novembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*