Mataró Portada Societat

Mataró demana a la Generalitat que endureixi les restriccions a la ciutat per frenar els contagis

Façana de l'Ajuntament de Mataró. Foto: Aj. Mataró

L’Ajuntament de Mataró ha demanat a la Generalitat que endureixi les restriccions per reduir encara més la mobilitat i la interacció social a la ciutat davant l’actual escalada de contagis. El consistori ha fet arribar un informe sobre l’evolució de les dades epidemiològiques que alerten del “risc de col·lapse” del sistema sanitari, segons ha advertit l’alcalde, David Bote, en una compareixença telemàtica.

La situació no és uniforme a tota la ciutat i és especialment preocupant l’escenari que es dibuixa al barri de Rocafonda. En els darrers catorze dies hi ha hagut 421 nous contagis (gairebé la meitat del conjunt de la ciutat) i la taxa d’incidència és de 2.259,80 punts. “No podem esperar més”, assegura Bote.

En el conjunt de la ciutat, el risc de rebrot està en 1.874 punts; la taxa de transmissió de la malaltia o velocitat de contagi, l’Rt, és d’1,81, i la mitjana de PCR positives és del 12,2%. En els últims 14 dies s’han registrat 1.027 nous casos i l’edat mitjana és de 39 anys. Des de l’inici de la pandèmia, el nombre de morts és de 117 persones, quatre en la darrera setmana.

Davant d’aquestes dades, l’Ajuntament exigeix mesures que vagin més enllà del confinament nocturn. L’alcalde l’ha titllat d'”insuficient” i reclama mesures per reduir la interacció social també durant el dia. Tot i que no ha proposat mesures concretes, ha apuntat que el “catàleg” que s’ha aplicat a altres territoris és ampli.


Publicitat

En aquest sentit, l’Ajuntament demana al Govern que valori limitar encara més els aforaments de qualsevol activitat o inclús aplicar tancaments perimetrals. Des del consistori també es recomana a la població que no surti de casa si no és estrictament necessari: “Hi ha mesures que són competència de la Generalitat. A l’administració local poc marge ens queda”.

Bote només posa com a condició “preservar” l’activitat laboral i escolar. A partir d’aquí, afirma, insta al Govern a prendre accions per “corregir” la mobilitat i la interacció social que hi ha actualment a la ciutat.

Pel que fa al barri de Rocafonda, el que té, de llarg, les pitjors dades epidemiològiques de la ciutat, la situació actual “excedeix la capacitat de resposta del sistema sanitari”, segons denuncien des del govern municipal. Per contra, la incidència més baixa és al centre d ela ciutat, amb 94 casos confirmats els darrers 14 dies i una incidència de 482.

D’altra banda, a l’Hospital de Mataró hi ha actualment 110 persones ingressades per covid-19, de les quals 92 estan en unitats d’hospitalització i n’hi ha 18 a l’UCI. En previsió de l’augment de casos, fa pocs dies l’Hospital de Mataró va crear una nova UCI que ha permès passar de 14 a 22 llits de medicina intensiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*