Uncategorized

Anàlisi de l’ús d’internet dels caps de llista de Malgrat de Mar

8 candidatures es presenten a les properes eleccions municipals a Malgrat de Mar i es disputaran els 17 regidors de l’Ajuntament. Aquest últim mandat ha governat el PSC en coalició amb el Partit Popular. La resta de grups, ERC, CiU i ICV-EUIA han estat a l’oposició.

Analitzem tot seguit l’ús d’internet i les eines 2.0 que fan els caps de llista de Malgrat de Mar.

Conxita Campoy i Martí (PSC-PM)

L’actual alcaldessa de Malgrat i candidata del PSC no fa servir internet i les eines 2.0 per comunicar-se amb el seu electorat. maresme360 no ha trobat cap bloc ni pàgina personal , perfil de Facebook o Twitter.


Publicitat

L’agrupació local socialista sí que disposa d’un bloc (http://www.jscpscmalgrat.blogspot.com) que també engloba l’activitat a internet de les joventuts del partit (PSC). L’última entrada és del 14 de maig.

De Conxita Campoy a la xarxa, a banda de les informacions que publiquen els mitjans de comunicació, trobem una notícia de la presentació de la seva candidatura al web de la federació del Maresme del PSC (http://maresme.socialistes.cat/esdeveniment/acte-de-presentacio-de-cap-de-llista-i-candidatura-psc-malgrat-de-mar).

Maria Neus Serra Bosch (CiU)

La candidata convergent és força activa a internet. Localitzem dos blocs: un a l’adreça http://elblocdelaneus.bloc.cat que ja no fa servir i l’actual a http://elblocdelaneusserra.blogspot.com.

Es tracta d’una eina que actualitza amb una certa regularitat. L’arxiu ens mostra que aquest 2011 hi ha 35 entrades publicades, 103 el 2010 i 48 el 2009. Dóna força importància a la imatge de la candidata a la capçalera, amb una fotografia seva en blanc i negre a la capçalera.

També trobem una presentació seva al web de CiU (http://www.ciu.cat/fitxa_seccio.php?entities=38&type=MS&sec_ID=837) i un enllaç a un vídeo de campanya localitzable a la plataforma Youtube (http://youtu.be/f8rTBXxZp_Q)

De Neus Serra també trobem un recull de vídeos a: http://wn.com/Neus_Serra_CiU. D’altra banda la candidata també apareix, com és llògic, al web local del seu partit (http://www.ciu.cat/malgratdemar) on s’expliquen les propostes electorals per Malgrat de Mar.

A Facebook Neus Serra també és força activa. Té un perfil personal que utilitza per promocionar la seva candidatura (http://es-es.facebook.com/people/Neus-Serra-Bosch/1081013738) amb 612 amics però el mur i les fotografies estan restringides al seu àmbit d’amistats.

Pel que fa a Twitter Serra també té un compte però poc actiu ja que no s’actualitza des de finals del mes de gener. El localitzem a http://twitter.com/#!/neuserra on observem que ha publicat un total de 23 tweets, segueix a 1 usuari i té 24 seguidors.

Obdúlia Cuatrecases i Garriga (ERC-AM)

El primer que trobem a la xarxa de la candidata d’Esquerra a Malgrat és un bloc amb domini propi (http://www.obdulia.cat) que també és pot localitzar a l’adreça http://obdulia2011malgrat.wordpress.com. Ës un bloc de recent creació (mes de febrer) i publicacions més o menys regulars i que s’han intensificat durant aquest mes de maig. En el mateix bloc trobem un enllaç a un vídeo campanya pujat a Youtube: http://youtu.be/8qtWfmY5S2I

La candidata republicana i el seu equip també fan servir un web per comunicar-se amb els seus electors: http://locals.esquerra.cat/malgratmar

I pel que fa a les xarxes socials maresme360 ha localitzat un perfil a Facebook (http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100001609785697) amb 124 amics. El mur i els fotos, però, no són accessibles de forma pública. Obdúlia Cuatrecases no té Twitter.

Daniel Hernández Martín (C’s)

El candidat de Ciudadanos-Partido de la Ciudadania té ben poca presència a la xarxa. D’ell no hem localitzat cap compte de Twitter, ni cap web personal o bloc. maresme360 només ha trobat un perfil de Facebook localitzable a http://www.facebook.com/ciutadansmalgratdemar amb 60 amics i algunes fotos de perfil, entre elles la del candidat.

Antoine Nolla i Alberola (S.I.)

El candidat independentista té una pàgina personal propia (http://www.antoine-nolla.es) però és això: totalment personal, ja que no fa cap referència a la seva activitat política.

On sí trobem activitat electoral és en el seu perfil de Facebook (http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=740359249). Té 702 amics, 76 fotos i un mur amb publicacions força recents.

Del candidat de Solidaritat també hem trobat un document en PDF dins el web del partit amb una presentació seva que es pot localitzar a http://territori.solidaritatcatalana.cat/sites/default/files/candidats/Antoine%20Nolla.pdf. A més, en aquest web, l’agrupació local de SI també té un espai per difondre les seves propostes: http://territori.solidaritatcatalana.cat/malgrat.

maresme360 no ha localitzat cap perfil de Twitter de Antoine Nolla.

David Comas Clariana (PxC)

El candidat de Plataforma per Catalunya té una activitat a la xarxa bastant discreta. No hem trobat perfil de Twitter ni tampoc cap bloc o web personal. A Facebook, David Comas té un perfil molt restringit (http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=1628341450&sk=info) que, aparentment, no fa servir per promocionar la seva candidatura i on figuren 154 amics.

És a la pàgina http://www.facebook.com/pages/PxC-Malgrat-de-Mar/115699985138930, també de Facebook, on s’aprecia una mica més d’activitat mab 143 usuaris que han fet clic al botó “m’agrada”.

Ana Vega Raya (PP)

La candidata popular, que ha format part de l’equip de govern aquest últim mandat, té un perfil a Facebook localitzable a http://es-es.facebook.com/people/Ana-Vega-Raya/1266522869 però amb algunes restriccions ja que, per exemple, no es pot veure el mur sense formar part del seu grup d’amistats. És per això que no podem determinar si és una eina que fa servir per promocionar la seva activitat política tot i que entre els seus interessos figura el Partit Popular. Té 212 amics.

També hem localitzat un vídeo promocional de campanya a Youtube, a l’adreça http://youtu.be/cwxbUP3e2dk. Ni rastre de Twitter, bloc o web personal.

Jordi Medina i Moya (ICV-EUIA-E)

Del candidat ecosocialista trobem informació a la xarza social d’Iniciativa (http://www.ecosfera.cat/content/jordi-medina-candidat-lalcadia-de-malgrat). També al web local del partit (http://www.iniciativa.cat/malgratdemar/) hi ha informació sobre les propostes electorals.

Jordi Medina també té un domini propi (http://www.jordimedina.cat) que redirigeix a la secció de notícies de Ecosfera. També hem pogut localitzar un vídeo a Youtube sobre la presentació del candidat: http://youtu.be/WCVLcws03BQ

De Facebook, Twitter, bloc o pàgina personal maresme360 no ha trobat res a la xarxa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*