La Selva Maresme Portada Societat

UGT i CC.OO convoquen una vaga a Renfe per aquest dimarts

Tren de la línia de rodalies del Maresme. Foto: maresme360

Els sindicats UGT i CC.OO han convocat una vaga a Renfe per aquest dimarts 25 de maig en dues franges horàries: de 7 a 10h i de 16 a 19h. Ho fan, segons expliquen des d’UGT en un comunicat, “després de reclamar reiteradament la necessitat desesperada de personal i després de constatar la passivitat i deixadesa total de l’empresa”. Diuen que l’empresa està “descapitalitzant” de personal els serveis de comercial a Catalunya “en el pitjor moment d’agressions i frau de tots els temps”.

En aquest sentit diuen que la manca d’interventors als trens i també d’efectius dels Mossos d’Esquadra i de policies locals, provoca que “un important nombre de viatgers” no pagui el bitllet, fet que provoca una disminució d’ingressos que han de cobrir les administracions públiques. Afegeixen que “aquest diners podrien ser utilitzats per a millorar la sanitat i no haver d’invertir-se en la neteja de grafittis”.

Serveis mínims

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha dictaminat els serveis mínims per la vaga d’aquest dimarts, que seran del 75%. El departament ha justificat aquest elevat percentatge per evitar aglomeracions de persones en diversos espais i contenir la propagació de la pandèmia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*