Economia Portada

Mataró i Premià de Mar s’afegeixen a la plataforma de contractació única

Signatura de la plataforma de contractació única a l'Ajuntament de Barcelona. Foto: Aj. Premià de Mar

Set Ajuntaments catalans, entre ells els de Mataró i Premià de Mar, s’han adherit al Sistema Integral de Contractació Pública Electrònica, una eina informàtica que permetrà gestionar de manera conjunta les compres i contractacions de serveis. Els set consistoris (Mataró, Premià de Mar, Barcelona, Gavà, Girona, Granollers i Terrassa) inicien d’aquesta manera una col·laboració conjunta que permetrà simplificar els tràmits administratius i reduir la burocràcia.

A més, segons assenyalen els seus impulsors en un comunicat, permetrà “incrementar la transparència, l’eficiència, l’agilitat i l’objectivitat durant tot el procés de contractació pública, des del moment de la publicació dels anuncis de licitació fins a l’adjudicació dels contractes municipals. Asseguren també que aquesta nova eina facilitarà a les Pimes l’accés a les licitacions municipals.

Per altra part, aquest nou sistema permetrà als ajuntaments exigir a les empreses licitadores el compliment d’uns criteris de responsabilitat mínims en matèria social, ambiental i d’innovació, a banda de l’oferta econòmica que puguin presentar.

L’adjudicació del nou sistema ha comptat amb un pressupost total de poc més de tres milions d’euros que s’ha fet en tres lots. Durant l’any 2017, només a Mataró es van tramitar uns 400 contractes per un valor aproximat de 15 milions d’euros.


Publicitat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*