Calella Portada Societat

Les vinyes i la cultura del vi protagonitzaran la Fira de Calella i l’Alt Maresme

Les vinyes i la cultura del vi protagonitzaran la Fira de Calella i l'Alt Maresme

Les vinyes i el món del vi protagonitzaran el monogràfic de l’edició d’enguany de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. L’esdeveniment, que aquest arriba a la 38a edició, l’ha presentat l’alcaldessa de la ciutat, Montserrat Candini, que ha estat acompanyada de la tinenta responsable de fires Núria Parella i la comissionada de la Fira, Rut Martínez. L’acte també ha servit per presentar el cartell de l’edició d’aquest 2018 de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, que se celebrarà del 21 al 24 de setembre al passeig Manuel Puigvert de la població maresmenca.

L’elecció del tema del monogràfic de la Fira d’enguany té a veure amb l’entrada de Calella al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella segons ha explicat l’alcaldessa Montserrat Candini. Per donar visibilitat a la temàtica del monogràfic d’enguany la Fira dedicarà un espai eno-gastronòmic. La DO Alella portarà la gastronomia relacionada amb el mar i la DO Costers de Segre serà l’encarregada del menjar típic de muntanya. Per altra part, tots els tallers i activitats comptaran amb tastos de vins de les diferents DO participants.

Per altra part, l’espai dedicat a la ludoteca s’ampliarà fins als 400 metres quadrats i estarà a dedicat a la capitalitat del bàsquet català que Calella ostenta enguany.

La part lúdico-festiva de la Fira de Calella i l’Alt Maresme tornarà a comptar amb espectacles de dansa, teatre, música i circ. També es repeteixen les nits temàtiques. Entre les actuacions programades destaquen les del músic Xarim Aresté, l’espectacle A Vore, el grup Krregades de Romanços, el trio Ramon Escalés, el Cor Amics de la Unió, la companyia de circ Estampades i el còmic Toni Albà.


Publicitat

A hores d’ara ja han confirmat la seva assistència més de 125 expositors entre artesans, entitats calellenques i stands especialitzats en el món del vi, una xifra que podria augmentar en les properes setmanes ja que les inscripcions encara no s’han tancat.

Pel que fa als diners que el consistori destina a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, el pressupost és el mateix que el d’anys anteriors tot i que aquest 2018 la Fira durarà un dia més. Segons Núria Parella, el 50% dels diners que es destinen a la Fira són per contractar serveis d’empreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*