Maresme Portada Societat

Les poblacions de l’Alt Maresme podrien passar a la fase 3 del desconfinament la setmana vinent

Fàbrica Llobet de Calella. Foto: Aj. Calella

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha proposat al govern de l’Estat que la Regió Sanitària de Girona, on s’inclouen els municipis de l’Alt Maresme entre Malgrat i Canet, passi la setmana vinent a la fase 3 del desconfinament. Aquesta és la última fase del procés de desconfinament abans que entri en vigor el que s’ha anomenat la “nova normalitat”.

Per ara, és només una proposta del govern de la Generalitat. La decisió definitiva està en mans del Ministeri de Sanitat. Si al llarg d’aquesta setmana el govern espanyol dóna llum verda a la proposta del Departament de Salut, tornarem a tenir el Maresme en dos fases diferents, ja que es preveu que la Regió Metropolitana Nord, on s’inclouen la resta de municipis maresmencs, continuï en la fase 2.

La fase 3 del desconfinament contempla l’eliminació d’horaris per fer esport o passejar per totes les franges d’edat.  En general també s’amplia l’aforament permès en la majoria d’espais, com bars i restaurants, centres comercials o equipaments culturals i també poden obrir discoteques i bars musicals però amb un 30% d’aforament i sense fer servir la pista de ball. Els centres esportius també poden obrir les seves portes però amb algunes restriccions.

Des del Departament de Salut expliquen en un comunicat que l’avançament d’una fase a una altra “es basa en la conjunció de múltiples factors”. Bàsicament es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, com la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. Per altra banda, hi ha l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb les proves PCR.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*