Uncategorized

Detenen a Mataró una persona per falsificar títols acadèmics i vendre’ls per internet

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut a Mataró a una persona que venia títols acadèmics falsos. Els preus de les titulacions ofertades estaven entre els 1.000 i els 1.500 euros i el detingut podria haver obtingut uns 22.000 euros des del mes de gener del 2008. Durant el desenvolupament de l’operació policial, anomenada “Bachiller”, els agents també han detingut tres persones per fer servir titulacions falses i altres setze han estat imputades per haver-les adquirit.

Cuando no poseía el modelo de un determinado titulo, requería los servicios de algún profesional, al que pedía una fotocopia de su titulación para posteriormente utilizarla como plantilla para su falsificación

Les titulacions falsificades corresponen a la majoria de l’espectre educatiu, des de màsters i llicenciatues i diplomatures universitàries fins a certificats d’accès a la universitat, títols de batxillerat, FP i ESO. Quan la persona detinguda no disposava de la falsificació del títol sol·licitat demanava els serveis d’un professional al qui li demanava una fotocòpia de la titulació que després feia servir com a plantilla per a falsificar-lo.

Les investigacions van començar a l’abril de l’any passat després de que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil rebessin diverses informacions sobre la venda a través d’internet de títols universitaris i d’ensenyament secundari.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*