Uncategorized

Preocupació al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya per l’onada de fred

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, situat a Vilassar de Mar, ha manifestat en un comunicat la seva preocupació pels efectes que l”onada de fred siberià pugui tenir sobre els conreus i plantes del Maresme.

Des del Mercat expliquen que si aquesta situació de fred excepcional s’allargués diverses jornades, molts dels cultius que creixen a l’intempèrie serien irrecuperables amb unes pèrdues
econòmiques “enormes” per al sector. En aquests casos una de les mesures que es fan servir és la col·locació de mantes tèrmiques sobre les plantes, que mantenen una temperatura fins a 4 graus superior a la de l’exterior i es poden deixar posades durant una setmana.

Els productors també veuen amb preocupació els efectes que el fred pugui causar en els cultius de roses per a la campanya de Sant Valentí, la primera d’una certa importància de l’any, ja que el fred prolongat podria afectar la terra i les arrels tot i créixer en hivernacles.

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya està format per quatre-centes sis empreses relacionades amb la floricultura i l’horticultura ornamental. El nombre d’explotacions de flor i planta ornamental al Maresme és de 172, de les quals 55 són de flor tallada, 105 de planta ornamental en test i 12 d’arbust i arbre ornamental. Les del Maresme representen un 52% de les explotacions de tot Catalunya i ocupen un 17% de la superfície. Les persones ocupades en aquest sector a la comarca són 1.215.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*