Política Portada Referèndum 1-O

El PDeCAT trenca amb el PSC a Pineda “per la qüestió nacional”

El PDeCAT trenca amb el PSC a Pineda per la qüestió nacional. Foto: Ràdio Pineda

El PDeCAT de Pineda de Mar ha trencat el pacte de govern amb el PSC “per la qüestió nacional”, en referència a l’oposició de l’executiva nacional del PSC al referèndum d’independència convocat per al proper 1 d’octubre. Els dos regidors de PDeCAT donaven, fins ara, la majoria absoluta al govern municipal del socialista Xavier Amor.

Joan Mora, president de l’Agrupació Local del PDeCAT a Pineda de Mar, explica que la ruptura “no té res a veure amb la política municipal”:

“La ruptura no té res a veure amb la política municipal. El que ens ha portat a la ruptura ha estat la situació nacional. Fins ara ho portàvem prou bé però després de les últimes declaracions del Miquel Iceta dient que no donarien suport al referèndum vam decidir que un partit com el nostre no podia governar al costat d’un altre que no dóna suport a un referèndum”.

 

Mora, també ha explicat que la relació amb l’alcalde Xavier Amor és bona:


Publicitat

“La relació amb el Xavier Amor és bona. Nosaltres hem intentat negociar que cedís espais municipals per votar però no ha pogut ser. Però el detonant principal continua sent les declaracions de Miquel Iceta i el fet que no s’hagin manifestat en contra de les últimes detencions i escorcolls”.

 

El president local del PDeCAT ha volgut remarcar que a nivell municipal la relació amb el PSC ha anat bé i la valoració de la feina feta ha estat positiva:

“Vull remarcar que a nivell municipal no tenim cap problema. La relació entre els nostres regidors i l’alcalde i amb la resta de regidors era bona. L’únic motiu de la ruptura ha estat la qüestió nacional. La valoració és molt positiva ja que els punts del pacte de govern s’han anat complint dins els terminis establerts”.


El PSC ‘no comparteix la decisió però la respecta’

Poc després de fer-se pública la decisió del PDeCAT pinedenc de trencar amb el PSC, el govern ha emès un comunicat en el que assegura que “el PSC no comparteix la decisió del PDeCAT però la respecta ja que s’ha fet bona feina i en l’acord de govern ja es contemplava que els dos grups tinguessin llibertat en el debat nacional”. En el mateix comunicat, s’explica que l’alcalde Xavier Amor iniciarà el 2 d’octubre una ronda de contactes amb tots els partits -inclòs el PDeCAT- i “no es descarta cap escenari pel que fa a iniciar un pacte de govern amb algun altre partit o bé decidir governar en solitari fins a finals de mandat”.

Les regidories que fins ara tenien al capdavant a Francesc Horta i Patrícia Jara Verdura (PDeCAT) les assumirà de manera provisional la 1a Tinent d’alcalde i Coordinadora del Govern, Carme Aragonès.

Període de reflexió del PDeCAT a Mataró

A la capital del Maresme, el PDeCAT ha declinat posicionar-se sobre la seva relació amb el govern de David Bote que, al igual que Xavier Amor, s’ha negat a cedir espais municipals per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Des de les files del partit assenyalen que després de l’1 d’octubre prendran una decisió al respecte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*