Economia Portada

Continuen en augment els accidents laborals al Maresme

Els accidents laborals al Maresme continuen augmentant

Els accidents que es produeixen a la feina al Maresme han continuat augmentant durant el segon trimestre de l’any, quan es van comunicar 923 sinistres als llocs de treball del Maresme. Això representa un augment de l’1,88% respecte a les dades del primer trimestre de l’any i d’un 6,71% en comparació amb el mateix periode de l’any anterior segons dades que s’inclouen a l’informe que realitza periòdicament l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. La majoria de les lessions han tingut un pronòstic lleu però, tot i això, dues persones van perdre la vida mentre treballaven, fet que eleva el número de morts a la feina a tres en el que portem d’any.

Aquestes xifres segueixen una tendència contrària a la que s’observa a la provincia de Barcelona i al conjunt de Catalunya. Tant Barcelona com Catalunya estan registrant descensos intertrimestrals i interanuals que se situen, en el cas provincial en el 4,95% respecte al trimestre anterior i en el 4,88% interanual. Els descensos pel conjunt català són del 2,81% (intertrimestral) i del 2,64% (interanual). Per sexes, l’augment de la sinistralitat laboral se centra en els homes amb un increment intertrimestral del 3,50%. En canvi, les dones han patit menys accidents (-0,90%). En canvi, la comparativa interanual es reparteix en els dos col·lectius, amb més incidència en el femení que registra un increment del 15,28% davant del 2,43% masculí.

Per sectors econòmics, de nou el gruix dels accidents laborals amb resultat de baixa es concentra en el sector serveis (65%). El segueix la indústria (20%), construcció (13%) i agricultura (2%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*